• FARIO | Santi Baró

  Hola, Lectors Perduts! Avui us porto la primera ressenya de la nova temporada de Perduts entre Llibres. Parlarem de Fario de Santi Baró.


  TÍTOL: Fario
  AUTOR/A: Santi Baró
  EDITORIAL: Cruïlla
  ANY DE PUBLICACIÓ: 2014
  LLEGIT EN: Català


  L'Andrea és una adolescent conflictiva que només fa que donar problemes a tothom. La seva mare ja no l'aguanta més, cada paraula és una discussió, cada conversa una baralla.
  Tot i ser avisada i amenaçada que si no millora el seu comportament serà expulsada de l'institut ella no fa cas. Aleshores passa el que tothom s'esperava; l'expulsen.
  La seva mare com que ja no sap que fer amb ella, l'envia a viure a un poble perdut dels Pirineus, on viuen els avis de l'Andrea. Uns avis dels quals no en sap res i tampoc els coneix, uns avis dels quals estava prohibit fer preguntes a casa, uns avis dels que no se'n podia parlar.
  Tot i així, l'Andrea pensa que als Pirineus, podrà trobar el secret de la seva mare; podrà esbrinar per què els seus avis no es porten bé amb la mare de l'Andrea. Per això, la noia, deixarà portar-s'hi.
  Al arribar i posar-se en contacte amb la natura, l'Andrea veurà les coses d'una altra manera. Les vaques, els prats, les muntanyes, el gos dels avis, la solitud... Tot li farà reflexionar sobre moltes coses.
  A més a més, coneixerà a en Marc, el millor pescador de truites de tot el Pirineu que encara que estigui mort, sembla tenir la clau al misteri que envolta a la mare i als avis.  

  OPINIÓ PERSONAL:
    
  Penso que l'autor l'ha encertat a l'escriure sobre aquest tema: els problemes familiars, a l'escola, a l'insti toquen de molt a prop a moltíssims adolescents. El fet que un autor parli sobre la problematica més comuna entre els adolescents a un llibre, pot atraure a molts lectors joves i potser a altres que no ho són tant, com poden ser alguns pares.
  En aquest llibre pots ficar-te a la pell del personatge, viure com ell, etc.
  El que he trobat a faltar en aquesta novel·la és el fet que no hi hagin diàlegs i això la fa una mica més pesada, tot i així es llegeix prou bé.

  Em va fer molta il·lusió començar-me aquest lllibre perquè l'autor me'l va enviar quan va conèixer el meu blog. I això és gràcies a vosaltres també, Lectors Perduts, per ajudar-me i difondre el blog. A vosaltres i al Santi, moltes gràcies!


  SOBRE L'AUTOR:

  Santi Baró va nèixer a Olesa de Montserrat l'any 1965.
  Tot i que desde jove volia ser dramatur, ha acabat sent escriptor.
  Ha publicat 18 llibres i ha rebut diversos premis, entre ells tant importants com el Gran Angular de novel·la juvenil o dos cops el premi BArcanova de novel·la juvenil. Actualment combina la seva feina d'escriptor amb la realització de diversos tallers d'escriptura per a nois i noies d'institut.


  Espero que us hagi agradat la ressenya, no oblideu comentar si voleu o si teniu alguna pregunta. D'aquí poc en farem vídeo-ressenya!
  Ens veiem aviat, Lectors Perduts!

  Cap comentari:

  Publica un comentari a l'entrada

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...