• IMM#1 ABRIL / BOOK-HAUL

  Bé, ara sí, finalment s'ha acabat Sant Jordi. Ja no veus roses enlloc ni paradetes als carrers. És per això que avui us porto la Book-Haul d'abril (perquè no penso comprar-me'n cap més aquest mes, hehe). Si algú no sap què és una Book-Haul, consisteix en explicar els llibres que he adquirit en x temps. Segurament ho faré cada dos mesos. A sota de cada llibre us deixaré una petita sinòpsi treta d'internet perquè al no haver-me'ls llegit no la puc fer jo.
  Començem:


  DONDE LOS ÁRBOLES CANTAN - Laura Gallego
  La Viana, l’única filla del duc de Rocagrisa, està promesa a Robian de Castellmar des que eren petits. Tots dos s’estimen i es casaran a la primavera. Però, durant les festes de celebració del solstici d’hivern, un home estrafolari adverteix al rei de Nòrtia i els seus cavallers de l’amenaça dels bàrbars de les estepes… I tant Robian com el duc es veuen obligats a anar-se’n a la guerra. En aquestes circumstàncies, una noia com la Viana no pot fer altra cosa que esperar que el seu promès torni. I, potser també, fer cas de les llegendes que s’expliquen sobre el Gran Bosc… allà on els arbres canten.


  ANTOLOGÍA POÉTICA - Antonio Machado

  Llibre que recull alguns dels poemes més importants d'Antonio Machado. Aquesta edició conté fragments de Soledades i Campos de Castilla. També s'hi introdueix la seva bibliografia bàsica.


  VOLS FER EL FAVOR D'APUJAR-TE ELS PANTALONS? - Jordi Folck

  Què ho fa que una moda tan insòlita com la d'abaixar-se els pantalons fins als malucs sigui copiada per milions de joves a tot el món malgrat que tingui l'origen a les presons nord-americanes? Per què fabricants, empreses de serveis i agències publicitàries s'afanyen a imposar una "imatge de marca" i a convertir-la en referència de prestigi per fer possible allò de "tant marques, tant vals? Aquestes i altres qüestions sobre la moda hauran de respondre els habitants de Rierola del Camp, un poble on mai no passa res fins que els joves del lloc decideixen fer la revolució simplement abaixant-se els pantalons. I així els pares dels revolucionaris hauran de convèncer als seus fills de que no està bé això que fan.


  CUATRO CORAZONES CON FRENO Y MARCHA ATRÁS / LOS LADRONES SOMOS GENTE HONRADA - E. Jardiel Poncela


  Cuatro corazones con freno y marcha atrás cuenta la historia de cuatro personas que no sólo se convierten en inmortales sino que, descontentos con ello, acaban rejuveneciendo.
  Tras ingerir el elixir de la eterna juventud, los protagonistas creen haber encontrado la solución a todos sus problemas y haber alcanzado la felicidad absoluta. Sin embargo lo que parece ser algo maravilloso se convierte en una existencia insoportable que los sumirá en la desesperación y el tedio.

  LOS LADRONES SOMOS GENTE HONRADA: La obra narra las peripecias de un robo de guante blanco en una casa burguesa de la España de mediados del siglo XX. Los propietarios son una pareja recién casados, Daniel y Herminia. El problema es que el marido es un antiguo ladrón Daniel se había enamorado de Herminia cuando preparaban el golpe en su hogar paterno. La operación se aborta y ambos contraen matrimonio. Tres meses después, el robo es planeado por los ex compinches de Daniel para vengarse de la traición. A lo largo de la función entran y salen nuevos personajes, todos ellos con algún oscuro secreto que ocultar: los padres de la novia, el mayordomo, los criados...
  OLIVER TWIST - Charles Dickens

  (Com aquest llibre me l'han regalat en anglès, poso la sinopsi en anglès.)

  London in the 1830s was no place to be if you were a hungy ten-year-old boy, an orphan without friends or family, with no home to go to, and only a penny in your pocket to buy a piece of bread.
  But Oliver Twist finds some friends - Fagin, the Artful Dodger, and Charley Bates. They give him food and shelter, and play games with him, but it is not until some days later that Oliver finds ou what kind of friends they are and what kind of  'games' they play...

  L'ALQUIMISTA - Paulo Coelho
  En Santiago abandona la seva vida com a pastor per buscar un tresor i viatja a l'Àfrica, on ha de treballar per diversos comerciants per poder menjar. Sovint oblida la seva cerca en els afers quotidians i diversos personatges li recorden que ha de perseguir el seu somni. Entra aleshores al desert, on s'enamora i és posat a prova per una tribu de bandits. Un d'ells és l'Alquimista, que el guia cap a les piràmides, on ha d'esquivar diversos clans nòmades per poder cavar i buscar el tresor.

  REBELDES - Susan E. Hinton
  Ningú va dir que la vida fos fàcil. Però en Ponyboy està força segur que té les coses controlades. Sap que pot comptar amb els seus germans, en Darry y en Sodapop. I sap que pot comptaramb els seus amics, amics de veritat, que farien qualsevol cosa per ell, com en Johnny y en Two-Bit. I respecte als socs (una violenta banda de presumits rival dels greasers, com ho són ell mateix i els seus amics) sempre estan disposats a crear xivarri. Però una nit algú porta tot això massa lluny i el món d'en Ponyboy dóna un gir inesperat...


  Aquests han estat els llibres que he rebut aquest mes. I vosaltres, Lectors Perduts?
  Fins aviat i força a la lectura!

  Cap comentari:

  Publica un comentari a l'entrada

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...